Home > Allmänt > Tomat-ångest

Tomat-ångest

Hej hallå,

I helgen har det verkligen gassat på med sol och mina luktärter har skjutit iväg något så fantastiskt i höjden. Jag har de i ett litet mini-växthus i köksfönstret, så de riktigt matas med sol hela dagarna. De verkar älska det.

Tripp till Dalarna igen
Det verkar som att jag ska hänga med Agnes till Falun en sväng här om ett par veckor. Hon har hittat en Webbyrå som hon vill jobba på, Panang, så hon ska dit och lämna ett spontant CV. Jag tycker det är otroligt modigt gjort av henne måste jag säga. Om jag hade varit arbetsgivare så hade jag nog uppskattat att man kom förbi på det sättet hellre än att man bara mailar.

Men jag spanade in stället lite och det verkar vara en riktigt schysst byrå måste jag säga. Jag tror absolut att Agnes skulle passa där, helt klart. Hon har alltid varit så kreativ med det digitala och med design och sådant – och det är ju precis vad Panang sysslar med.

Hoppbackarna uppe på Lugnet i Falun

Faluns berömda hoppbackar, som tydligen kostade en hel del…


Tomat-ångest
Dessvärre har jag verkligen total ångest när det gäller mina tomater. Jag har inte alls lyckats driva dom sådär som jag hade hoppats att det skulle bli. De verkar inte vilja växa och de verkar inte vilja någonting alls faktiskt. Vad tusan ska man göra om det bara står still?

Har bytt ut från såjord till planteringsjord, har de i direkt solljus hela dagarna och temperaturen sjunker ju aldrig under 18 grader där i köket liksom.

Funderar på att skippa tomaterna och satsa på att odla chili i det växthuset istället. Har spanat in några sorter som jag ska välja mellan bara. Det är ju en djungel det där med tusen olika varianter och styrkor.

Ha en fin dag allesammans så höres vi av igen inom kort!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.