Home > Allmänt > Snart sommar!

Snart sommar!

March 19th, 2014

Snö och kyla är inget för mig, och även om vi hade en väldigt mild vinter i år är det först nu när våren börjar komma igång på riktigt som jag lever upp och känner livet i mig igen. Snart är det sommar, och jag kan knappt vänta tills jag får sätta tänderna i alla mina sommarprojekt som jag har planerat för i år.

För det första funderar jag på att glasa in altanen. Jag gillar visserligen det öppna med att ha altanen som den står nu, men sommarmänniska som jag är så vill jag kunna njuta av alla sommarens dagar – även de regniga. Inglasning känns därför som det bästa alternativet, för även om jag föredrar sol och värme tycker jag ändå att det är mysigt att sitta och titta på regnet som smattrar mot rutorna, och det vore så härligt att kunna göra det ute i trädgården. Dessutom går det ju att öppna upp under soliga dagar så att man också kan njuta av sol, värme och frisk luft också.

Jag har även lite planer för trädgården, och där har jag funderat på att göra ett nytt land. Jag odlar redan lite egna grönsaker, men jag skulle hemskt gärna vilja odla potatis också. Det är skönt att kunna vara lite självförsörjande, och tanken på att kunna gå ut i trädgården och plocka upp lite färskpotatis är väldigt lockande. Dessutom är potatis ganska tacksamt att förvara, och jag tror att jag kommer kunna äta hemodlad potatis långt in på hösten.

Sist men inte minst ska jag förstås ut och resa också. I år går funderingarna mot en biltur genom norra Sverige. Söderut har jag varit många gånger, men den här gången tror jag att jag skulle vilja åka norrut och uppleva naturen som finns där. Det vore väldigt roligt att åka till Höga Kusten till exempel. Resplanerna ligger fortfarande och gror, men jag tror att det kommer att bli hur bra som helst!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.