Home > Allmänt > Semestern är slut

Semestern är slut

August 13th, 2013

Jag hoppas att alla har haft en lika trevlig sommar som jag har haft! Nu är semestern slut, och livet återgår till jobb och vardag. Det är ganska skönt faktiskt, men nog önskar man att semestern hade varat någon vecka till. Jag tänkte passa på att berätta vad jag haft för mig i sommar, närmare bestämt om min roadtrip genom Sverige.

Jag och två goda vänner packade in oss i bilen och gav oss av. Vi hade ingen färdig resplan, utan styrde helt enkelt dit näsan pekade. Första stoppet blev Norrköping. Tyvärr regnade det väldigt mycket där. Ett typiskt semesterväder alltså. Vi hade lite tankar om vad vi skulle göra där, men vi valde att bara stanna och äta och åka vidare. Norrköping får upplevas en annan gång, när vädret är bättre. När vi kom till Söderköping gjorde regnet ett uppehåll, och vi passade på att stanna vid Göta Kanal och titta på lite båtar. Vi åt även världens godaste glass på ett ställe som hette “Smultronstället”. Det var väldigt dyr glass, men den var värd pengarna. Ett hett tips!

Sedan bilade vi vidare söderut och stannade för natten i Västervik. Det regnade hela kvällen, och vi tog in på ett hotell och spenderade kvällen där med att spela kort och mysa på rummet. På morgonen var det strålande väder, och vi vandrade ner till hamnen. Det är verkligen en vacker stad. Vi besökte flera trevliga butiker, och jag hittade ett par riktigt snygga byxor som jag är väldigt nöjd med. Jag köper sällan kläder, men ibland måste man ju fylla på garderoben. En annan rolig sak vi gjorde där var att besöka Hjorteds Mopedmuseum. Väl värt ett besök!

Senare på dagen åkte vi vidare mot Öland. Där åkte vi runt och tog in den vackra miljön med alla väderkvarnar. Det blåste väldigt mycket, men det får man väl räkna med när det är så platt och öppet som det är där. Vi hamnade på ett vandrarhem och ägnade tiden åt att sola, bada och njuta. Några öl blev det också.

Efter det bestämde vi oss för att åka till Göteborg. Självklart blev det ett besök på Liseberg! Det blev dock ett ganska kortvarigt besök eftersom en av mina vänner av personliga skäl var tvungen att åka hem dagen därpå. Vi bestämde oss därför för att göra en snabb avstickare till Smögen. Det är ju så vackert där på sommaren! Efter det kände vi oss alla klara med vår resa, och det kändes bättre att åka hem tillsammans än att min vän skulle ta sig hem på egen hand.

Det blev en jättehärlig semesterresa, även om den blev kortare än vi räknat med!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.