Home > Allmänt > Ofrivillig semester

Ofrivillig semester

January 22nd, 2014

Minns ni när jag berättade att jag hade förlorat ett vad och att jag som “straff” fick i uppgift att prova på att åka slalom, något som jag inte alls ville göra. Men som den goda vän jag är höll jag ändå mitt löfte, och i förrgår var det dags för slalompremiären. Att det blev så här sent beror på att vi inte har haft någon snö innan, men nu finns det så pass mycket att backen här i stan kunde öppna. Sagt och gjort hyrde jag slalomutrustning och gav mig iväg till backen med kompisen som vann vadet. Han har åkt länge och är riktigt duktig, och det var roligt att se honom i backen. För mig gick det tyvärr inte lika bra.

Det började lite svajigt och vingligt, men efter en stund tyckte jag faktiskt att jag började få lite mer fason på kroppen och ett tag var det faktiskt riktigt roligt – om man bortser från liften som jag absolut inte kunde hantera på rätt sätt. Den gick alldeles för fort och jag hade svårt att hålla mig kvar. Det är en sådan där lift som ser ut som ett ankare där man ska sitta och åka med. Det låter kanske enkelt, men har man dålig balans så har man. Jag klarade mig i alla fall utan skador de första tre åken, men när jag skulle upp i liften för fjärde gången ramlade jag och knäckte till min fot. Sedan var det slutåkt för min del.

Det visade sig att jag bara hade stukat vristen, men det gör rejält ont och den är svullen och blå. Jag hoppar runt på kryckor bäst det går (igen; inte enkelt när man har dålig balans), och läkaren tyckte att jag gott kunde stanna hemma från jobbet i några dagar för att kurera mig. Så nu har jag alltså ofrivillig semester, eller sjukfrånvaro ska jag väl säga, men den som mår sämst av situationen är faktiskt min vän. Han fick otroligt dåligt samvete och ångrade att han hade tvingat upp mig i backen. Själv tycker jag ändå att det var en rolig erfarenhet, och jag är glad att jag ändå utmanade mig själv och gjorde det. Visst är det tråkigt att gå med stukad fot, men det är sådant som händer. Vännen har varit över med en fin chokladkartong, och vi bestämde oss för att göra något lite lugnare nästa gång jag förlorar ett vad!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.