Home > Allmänt > När kommer snön?

När kommer snön?

November 5th, 2013

Efter att ha förlorat ett vad med en god vän har jag nu som “straff” fått i uppgift att lära mig åka slalom. Fast lära mig är kanske fel ordval, jag skulle nog snarare kalla det försöka ta mig ner för en backe utan att slå ihjäl mig. Vintersporter är något jag aldrig har förstått tjusningen med. Att i minusgrader åka ner och upp och ner och upp och ner för en backe, hur roligt kan det vara? Dessutom har jag dålig balans. Vännen åker mycket slalom, och eftersom jag nu förlorade vadet och han fick bestämma vad jag skulle göra så får jag helt enkelt ta mig i kragen och prova på det. Vem vet, jag kanske till och med tycker att det är roligt.

Frågan är nu; när kommer snön? Snö är ju en ganska avgörande sak för slalomåkning, och än så länge lyser den med sin frånvaro. Det är visserligen bara november, så det kan ju dröja ett tag till. Vännen hade som förslag att vi skulle åka till Sälen eller någon annan skidort där det är snögaranti från december, men jag känner att vår lilla anläggning här får räcka för mig. Så fort snön dyker upp och backen är redo ska vi hyra utrustning åt mig och bege oss till backen. Det kommer minst sagt att bli intressant, och datanörd som jag är har jag givetvis googlat fram olika tips och tittat på tutorials om slalom.

Och just det, ni undrar kanske vad vadet var? Jag råkade nämna att jag kan räkna upp pi med 20 decimaler. Han trodde mig inte, men jag vet ju att jag kan så det var enkelt för mig att slå vad. Jag räknade och han kontrollerade, och visst råkade jag blanda ihop nummer 9 och 10. Irriterande, är ordet. Men nu ska jag ju få åka slalom. Så kan det gå!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.