Home > Allmänt > Köksluckor i fanér

Köksluckor i fanér

November 29th, 2013

När man ska skaffa köksluckor till sitt nya kök, eller byta ut de gamla, så finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Släta enfärgade köksluckor av olika slag har länge varit ett populärt alternativ, med de högblanka i spetsen. Det kan dock se lite sterilt och tråkigt ut, och fler och fler vänder sig då till de alternativ som finns. Det rör sig då främst och olika former av trä och träimitation, och där är det köksluckor i fanér som ligger längst fram. Köksluckor i solitt trä må vara aningens mer lyxigt, men dessa är dels betydligt dyrare, och dels lite krångligare att sköta – de växer och krymper beroende på väder. Köksluckor i fanér är i princip omöjliga att skilja från köksluckor i solitt trä, men är lättare, lite billigare, och behåller sin storlek året runt.

Fanér innebär att man limmar på trälager på en grundskiva, som ofta består av någon form av laminat eller MDF, vilket ger god stabilitet och hållbarhet. Fanerade köksluckor kan vara både släta eller mönstrade, allt efter behag. Träådringarna gör att de får ett mycket mer organiskt och levande utseende än målade eller lackerade köksluckor. Köket kommer att kännas som ett riktigt kök, och inte en operationssal på lasarettet.

Priset på fanerade köksluckor är faktiskt inte heller så högt som många kanske tror. Hos www.malarkok.se kan man till exempel enkelt jämföra, och även om det definitivt är så att de fanerade köksluckorna är de dyraste, så är skillnaden inte så stor. Smakar det så kostar det helt enkelt. Det finns en mängd olika träslag att välja mellan, som alla har sin alldeles egen karaktär. Det är något som, faktiskt, inte kan sägas om enfärgade köksluckor, och man riskerar dessutom inte att fanerade köksluckor ska bli omoderna. Fanerade köksluckor är helt enkelt tidlösa.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.