Home > Allmänt > Hudvård för alla

Hudvård för alla

October 19th, 2014

Det är en förlegad syn att det bara skulle vara kvinnor som håller på att ta hand om sin hud. Det brukar skämtsamt sägas att en riktig karl är stark och torr, men det är sedan långt tillbaka en helt felaktig beskrivning av hur det faktiskt är. Män har ett precis lika stort behov av hudvård som kvinnor har och det i sin tur betyder att nidbilden av mannen är direkt skadlig för många killar. Saken är den att den fortfarande hänger kvar, vilket gör att många killar inte alls tar hand om sig. Det i sin tur kan ha smärtsamma konsekvenser på kroppen och huden, med blödande sår och fjällig hud.

Som cyklist är det än viktigare att se till att du tar hand om dig. Risken är annars stor att huden kommer sätta stopp för dig, framför allt när du tränar på vintern. Det är aldrig speciellt skönt att svettas ner i ett öppet sår, för de som vet hur det känns vet att smärtan inte direkt är behaglig. Eftersom att luftfuktigheten är så låg under vintern, och man spenderar tid i varma rum, kommer uttorkningen att ske dubbelt. Utomhusluften är torr och det blir den varma luften inomhus också. När du sedan svettas efter ett träningspass blir du än mer uttorkad och duschar du samtidigt ofta riskerar du att ge din hud nådastöten.

Det fungerar visserligen bra om man ser till att dricka mycket vatten under vintern, för det är precis lika viktigt som under sommarhalvåret. Men det är inte tillräckligt för de flesta. Man behöver ha mer än bara vatten för att både kropp och hud ska hålla sig mjuka och lena. De flesta använder sig då av olika hudvårdsprodukter, med mycket fett och en återfuktande effekt. För den late, eller kanske bekväme, går det att hitta en hudvårdsbutik på nätet, och gör det redan idag innan huden börjar brista och fjälla.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.