Home > Allmänt > Välkommen!

Välkommen!

July 23rd, 2013
Hjälten, Linus Thorvalds.

Hjälten, Linus Thorvalds.

Detta är min blogg som till stora delar kommer att handla om ett projekt jag utvecklar i GIT. Många vet inte vad det är, så här kommer en kort förklaring av det: GIT är ett program som hanterar källkoden till själva Linuxkärnan – vilket grundaren till Linux, Linus Thorvalds ansåg att ingen annat program klarade av. Så han gjorde ett program helt själv. Programmet är enkelt att jobba i om man är flera utvecklare då det går att skicka patchar via e-post för att göra ändringar och man kan vara flera stycken som ändrar koden, utan att det krävs några användare.

Jag är väldigt tacksam att Linus skapade GIT, för det hjälpte inte bara honom själv och Linux. Nu när jag håller på med ett större projekt som kommer att bestå av öppen källkod passar GIT mig helt perfekt.

Vad mitt projekt handlar om kommer ni att få en närmare  förklaring av senare. Förhoppningsvis kommer jag med uppdateringar om hur projektet fortgår då och då. Men denna blogg kommer även att fungera som min privata, där jag skriver om lite allt möjligt.

Det får vara allt för nu, kommer med ett nytt inlägg om inte allt för länge. Ha det!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.