Home > Allmänt > Garageportar med fjärrkontroll

Garageportar med fjärrkontroll

Fjärrkontroll till garageporten är något som fler borde unna sig. Det är inte bara en lyx, som kanske många tror, utan faktiskt något som hjälper dig att hålla bilen i gott skick. Det borde egentligen säga sig själv: om du lämnar bilen i snö, regn och slask för att öppna garageporten så kommer du att ta med dig en del av det tillbaka in i bilen; det är i princip oundvikligt. Med en automatisk öppnare så kan du köra bilen direkt in i garaget, utan att behöva lämna den. En fjärrkontrollerad garageport kommer med andra ord att hjälpa till att hålla din bil ren och fin inuti.

De flesta typer av garageportar kan förses med fjärrkontrollerade öppnare, även om det är vanligare på takskjutportar och rullportar än på slagportar och vipportar. För bilgarage är det nog takskjutportar som lämpar sig bäst till fjärrkontrollerad öppning, även om det givetvis fungerar även med en vipport. Vipportens konstruktion gör dock att det kan vara lite riskabelt om man är oförsiktig, då den består av flera stänger och skenor man kan hamna i kläm på. Därför bör man även investera i någon form av säkerhetssystem, som minimerar riskerna. Det gäller även takskjutportar: om ett litet barn eller husdjur befinner sig under porten när den stängs, så kan det gå riktigt illa.

Men de säkerhetsproblem som kan uppstå ska inte överdrivas. Risken för att något otrevligt ska hända är minimal, om man är det minsta säkerhetsmedveten, och de risker som finns med en garageport finns ju där även med manuell öppning; faktiskt kanske i ännu högre grad, om det automatiska öppningssystemet är försett med olika säkerhetsspärrar. Ser man det på det sättet, så framstår ett automatiskt öppningssystem som en riktigt sund och klok investering. Att man dessutom håller sig varm och torr på vintern är ytterligare en bonus.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.