Home > Allmänt > Funderar på att köpa en kamera

Funderar på att köpa en kamera

April 6th, 2015

Jag har börjat fundera på att köpa mig en kamera. Nu menar jag alltså en hyfsat bra kamera, inte någon billig skräpvariant. I dagens samhälle tar vi ju bilder på allt. Folk tar till och med kort på vad de äter till lunch. Mobilen är ständigt med och kan fotografera. Men bilderna är inte lika värdefulla idag som de var när jag var liten. Då hade man ingen digitalkamera som man kunde spruta ut bilder med. Då hade man film i kameran, och då fick man välja sina ögonblick. Det finns förstås många fördelar med att kunna ta obegränsat med bilder, speciellt med tanke på att man förr inte ens visste hur bilderna blev, och blev bilden dålig så hade man ingen andra chans eftersom man upptäckte det först en vecka efteråt när bilderna hade framkallats.

Men just det där med att man fick vänta på bilderna – jag minns hur spännande det var när man fick hämta dem och titta på dem – det gjorde att bilderna fick ett stort värde. Att fotografera med en riktig kamera, istället för med mobilen, tror jag kan vara en sak som gör att man börjar värdesätta sina bilder lite mer. Och framförallt använda dem lite mer. Annars blir det ju lätt så att bilderna bara ligger kvar i mobilen. Förr hade man fotoalbum, det finns knappt längre.

Visst kommer jag att fortsätta att ta kort med mobilen, för den är ju alltid med, men jag vill komma tillbaka lite till det där tänket med att man funderar över sina bilder innan man tar dem. När man till exempel ska gifta sig så anlitar man ju en rutinerad bröllopsfotograf för att ta bilderna. Då vill man inte ta fram mobilen. Bröllopet är förstås en stor händelse, som kräver sin fotograf, men man borde också bli bättre på att värdesätta vardagliga kort. Det tycker i alla fall jag.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.