Home > Allmänt > Första försöket att odla själv

Första försöket att odla själv

April 14th, 2016

Kommer ni ihåg att jag för ett år sedan var lite inne på det här med att glasa in min altan och greja med lite olika saker i trädgården? Nu har jag äntligen tagit tag i saken 🙂 Det tog ett år bara, men lite sådan är jag, haha. Behöver tid för mina projekt innan jag vågar göra slag av saken.

Förodla sin potatis eller inte?
Jag kollade på Uterumsmästarna redan för ett år sedan, och nu har jag kontaktat dom igen. Jag tror att de är bäst lämpade för jobbet. Men dom får ordna själva inglasningen av altanen bara, inte mina land såklart – dom ska jag fixa själv. Har kommit över lite begagnade pallkragar som jag tänkte bygga upp nu för lite odling. Kollade på en video som handlade om hur man ska förodla potatis hemma så funderar på att göra så. Vad tror ni är bäst? Är så svårt när man är nybörjare.

Många olika projekt samtidigt
Förutom potatisen så är det några fler saker jag har tänkt mig att försöka odla själv.

  • Morötter
  • Gurka
  • Sallad
  • Gräslök
  • Tomat

Det dryga är bara att inte har någon jättestor erfarenhet av det här, så är rädd att man kommer misslyckas. Men det kanske hör till lite också? Det som blir bra med att glasa in altanen är jag kanske kan få till lite sådan där ”växthuseffekt” som jag kan driva upp mina plantor i. De ska ju ha det riktigt, riktigt varmt i början – då växer och gror dom som dom ska!

I helgen är det en trädgårdsmässa i grannstaden, så ska försöka ta mig dit tänkte jag. Där kan man nog hitta både inspiration och personer att fråga.

Ni får tålmodigt vänta på resultatet helt enkelt. There is more to come 🙂

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.