Home > Allmänt > Det går bra med cyklingen

Det går bra med cyklingen

Jag känner att jag har kommit en bit med cyklingen nu. Jag cyklar kanske inte speciellt snabbt och inte heller speciellt långt, men det viktiga är ju att man gör något och för mig räcker det för att få upp pulsen och får att mjölksyran ska kännas i benen. Man får ta det i sin egen takt helt enkelt. Jag tror att man förstör för sig själv om man försöker pressa fram resultat för fort. Man kan inte gå från soffpotatis till sportfåne utan att passera GÅ, om man säger så. Man måste bygga upp kroppen på ett säkert sätt, och det gör man genom att ta det lugnt. I alla fall tror jag att det är så.

Det ska kännas bra i kroppen helt enkelt, men man får inte heller vara rädd för att det ska kännas lite jobbigt också. Om det inte känns jobbigt så tar man inte i tillräckligt mycket. Det är ju faktiskt det som är poängen med träning, mer eller mindre. No pain no gain, som de säger. Jag cyklar ungefär var tredje dag nu, men det beror också lite på hur mina dagar ser ut, hur jag känner mig och vilket väder det är. Jag vet att det inte finns något dåligt väder bara dåliga kläder, men ärligt talat så vill jag inte cykla i regn och snålblåst. Man ska ju ändå kunna känna glädje i sin träning.

Ibland cyklar jag längre och ibland kortare. Om jag känner mig trött brukar jag försöka ta mig ut på en liten cykeltur i alla fall, men ibland händer det att jag blir kvar i soffan också. Jag är väldigt stolt över mig själv som har börjat cykla, och såhär aktiv har jag nog aldrig varit i mitt liv. Jag tar det som det kommer och unnar mig själv att låta bli att träna ibland, för man måste ju som sagt ta det i sin egen takt och känna att det är roligt. Resultaten kommer att komma när man är mogen för det!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.