Home > Allmänt > Bevara dina bullar!

Bevara dina bullar!

Det är inte mycket i världen som slår helt nybakade bullar. Efter att ha slitit i ett par timmar med bulldegen, kavlande och fyllning blir man rikligt belönad när klockan piper och signalerar att man nu kan ta ut det färdiga bakverket från ugnen. Den ljuvliga doften som sprider sig genom köket är lika uppskattad som en varm, välkomnade kram och man bara längtar efter att få sätta tänderna i en av de många bullar som man har bakat.

Det är högst ovanligt att man bakar enbart den mängd bullar som man har tänkt sig äta samma dag. Det skulle betyda att bulldegen skulle bli minimal, vilket i och för sig är helt möjligt, men jag har aldrig hört talas om någon som gör en sådan lite sats med bullar. Det är bara att inse, det kommer att bli bullar över även efter att man tryckt i sig så många som man mäktar med. Vad ska man då ta sig till med dessa bullar, för att låta dem vara ett par dagar kommer med all säkerhet att göra dem till en skugga av sitt forna, nybakade jag. Så behöver det nödvändigtvis inte vara, speciellt inte om man är noggrann med hur man förpackar och förvarar bullarna som blir över efter bullfesten samma dag. Lösningen heter påsklämmor.

Genom att försluta dina bullar på ett bra sätt så kommer du att ge dem möjligheten till att vara precis lika goda som när de var nybakade. Var noggrann när du förpackar dem i plastpåsar och se till att pressa ut så mycket luft som möjligt, det är nämligen den som är boven i dramat som gör att bullarna torkar och slutligen möglar. Efter att du pressat ut luften försluter du påsen med en klämma och bullarna kommer att vara lika sagolikt goda som när du plockade ut dem ur ugnen!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.