Home > Allmänt > Bästa sporthändelsen på året

Bästa sporthändelsen på året

February 17th, 2014

Jag skulle kalla mig tekniknörd eller datanörd snarare än sportfåne. Faktum är att jag inte är speciellt intresserad av sport. Jag rör på mig mest för att man måste, men inte i onödan. När man sitter stilla framför en dator ofta som jag gör måste man se till att röra på sig också, annars orkar man inte sitta. Det är konstigt men det är sant. Jag är inte heller speciellt intresserad av att se på sport på teve, men det finns faktiskt en sporthändelse som jag aldrig missar. Nu tror ni kanske att jag pratar om OS som är i gång för fullt, men det gör jag inte. Den bästa sporthändelsen enligt mig är nämligen den som kommer i mars: Vasaloppet.

Jag vet inte riktigt varför jag tycker om att titta på det, men det har blivit lite av en tradition. Det är lite av en folkfest kan man säga. Jag gillar att man får se både täten och de som kämpar på längre bak. Det finns alltid roliga personer i spåret, och man tittar lite extra efter sådana man känner. Min gode vän som fick mig att prova slalom ska åka i år, och jag hoppas att jag får se honom susa förbi någonstans (fast det blir förmodligen inte i täten!). Jag brukar köpa blåbärssoppa och sitta i tevesoffan och smutta på det. Jag dricker aldrig blåbärssoppa annars, men när det är Vasaloppet kan jag inte låta bli.

Det är som sagt inte förrän i mars, men jag ser redan fram emot det. Om ni undrar hur det är med min fot kan jag tala om att det är bättre. Den är fortfarande blå, men jag kan stödja på den och gå normalt. Det såg nog värre ut än det var, fast det gjorde ordenligt ont i början. Tur att jag inte ska åka Vasaloppet i alla fall, för det skulle jag nog inte klara av, men å andra sidan skulle jag inte göra det om jag hade en frisk fot heller. Jag trivs mycket bättre i tevesoffan med en kopp varm blåbärssoppa i handen!

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.