Home > Allmänt > Att jobba med GIT på en webbyrå

Att jobba med GIT på en webbyrå

August 15th, 2013

Är just tillbaka från en liten resa till GFD Webbyrå i Dalarna där jag har varit och utbildat deras personal i hur man arbetar med GIT och Springloops. Det var ett mycket givande möte där vi verkligen fick chansen att skapa rutiner och processer som deras personal kommer att kunna använda under lång tid framöver – GIT är ju i mina ögon ett av de mest skalbara systemen i världen.

Det fina med att introducera det här arbetssättet hos den här webbyrån var att vi nu fick chansen att bygga hela systemet runt användarna istället för tvärtom. När man kommer in på stora byråer och företag så finns det ofta dels färdiga rutiner som få vill ändra, och dels förutfattade meningar om hur man ”ska jobba” med webbutveckling. Det fanns det inte här vilket var väldigt kul, och personalen hade också öppna ögon för hur de skulle kunna lägga upp hela arbetet.

Intressant med just GFD var också att ingen av deras utvecklare har en formell bakgrund och utbildning som just webbutvecklare. Det är helt enkelt killar som har utvecklat webb i form av applikationer, e-handelsmotorer och webbplatser på fritiden för att de tycker att det är kul. I mina ögon så är det också den bästa sortens utvecklare: de som verkligen brinner för sitt jobb och har passion för kod!

Är din webbyrå nyfiken på GIT?

Om din webbyrå är nyfiken på GIT, agila processer och andra sätt att få organisationen att fungera bättre och smidigare så är du alltid varmt välkommen att höra av dig till mig för en förutsättningslös diskussion om hur jag kan hjälpa dig! Jag har lång erfarenhet av både webbutveckling och företagsutveckling, och är tillgänglig för konsultuppdrag.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.