Home > Allmänt > Är du ogooglebar?

Är du ogooglebar?

September 20th, 2013

Följer med intresse ett spännande projekt från sökmotoroptimeraren Håkan Persson. I en av Sveriges absolut tuffaste SERPer (SERP = Search Engine Results Page) har han lyckats manövrera upp en ganska otippat sida till en imponerande placering på andra resultatsidan. Ett av hans projekt om sökmotoroptimering heter “Ogooglebar” och kom till efter ganska mycket skriverier i våras sedan Google tvingat Språkrådet att ta bort just ordet ogooglebar från sin ordlista. En supertöntig sak såklart, och media hakade på och gjorde en stor sak av det i några dagar.

Håkan var snabb på hanen, registrerade domänen ogooglebar.se och fick faktiskt lite press. På senare tid har han också lagt upp en festlig dikt om sökmotoroptimering och numera rankar han alltså högre på det begreppet än många av Sveriges “ledande” (för kan man kalla sig ledande om man som sökmotoroptimerare inte kan ranka på sitt huvudord?) SEO-bolag.

SEO, eller sökmotoroptimering, är en viktig del av webbutveckling idag och om du följer den här bloggen för att du är en utvecklare som vill lära dig mer om GIT, så föreslår jag att du även lär dig lite om hur du från grunden kan anpassa din kod så att den blir sökmotorvänlig och optimerad. En annan viktig del av SEO är också länkar, men den biten lämnar vi därhän för den här gången.

Allmänt

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.